ÀLBUMS RAPEJATS Figueres

ÀLBUMS RAPEJATS.

Biblioteca de Figueres.

Àlbums Rapejats és un projecte que s’esdevé a les Biblioteques de tot Catalunya amb la intenció d’apropar els àlbums il·lustrats i el rap.

Les dues tenien una cosa en comú i una que les diferenciava: el pensament crític i l’art alhora d’expressar-lo.

 

LA DESCOBERTA LITERÀRIA.

El taller es basa en la idea de lliure descoberta literària i en la inclusió de tots els perfils, siguin lectors o no, dissenyant propostes que animin a conèixer nous gèneres i formats i que generin preguntes més enllà de la lectura pròpiament dels adolescents procurant que les activitats siguin inclusives per tal que pugui agradar a un ampli espectre de joves.

Els joves visiten de manera lliure taules amb Racons, que consisteixen en un títol, unes breus instruccions i un conjunt de llibres. No han de passar per tots els racons si no volen, ni veure tots els llibres.

Volem que el llibre i la lectura esdevinguin l’eina per a la transformació i desenvolupament personal i col·lectiu i també un recurs per potenciar la reflexió i el pensament crític.

Pretenem que la biblioteca es percebi pels joves com un espai social, obert a tota la ciutadania, capaç de donar resposta a qualsevol inquietud cultural.

QUÈ DIUEN DE NOSALTRES:

MONTSERRAT VILA BAYERRI
MONTSERRAT VILA BAYERRI
17 Mayo 2024
Poques vegades, encara massa poques, l'esperit lúdic entra a l'aula i s'asseu entre adolescents per fer-los parlar. I, ben mirat, tenen molt a dir. Per què no apaguem una mica la nostra veu d'adults per escoltar la seva? Parla amb un altre ritme i d'altres mons que no són el nostre, però té potència per crear i un nervi que atrapa. La gent del Heal Hop ho sap i polsa una corda d'emoció que surt en torrent de paraules. Els nostres joves no s'ajusten a cànons, però, pel camí, aprenen a mirar el món , a pensar el futur. I doncs, per què no obrim de bat a bat les finestres al projecte? Una alenada d'aire fresc espera rere els vidres...
Associació Educador
Associació Educador
16 Mayo 2024
♡ Art, educació, i professionalitat per part de Heal Hop ♡. Com és de costum... Gràcies per les sessions de cohesió amb el vostre talent! La paret de l'Espai Jove d'AASS ara té vida! Un plaer, i ens veiem molt aviat.
neve
neve
9 Mayo 2024
Creativitat, motivació i aprenentatges constants amb Heal Hop! Un punt de vista dins del món educatiu que aporta benestar en tots els àmbits de la convivència.

Share This